Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Midsommarmat Midsommardrinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Pannkakstårta med bär och maränger

23 feb, 2017
AvRedaktionen
Pannkakstårta med bär och maränger.
Pannkakstårta är en lite bortglömd klassiker när man vill fira. Garanterat en succé hos både vuxna och barn - i alla fall om du följer det här receptet! Den här pannkakstårtan har många likheter med marängsviss. Två bra saker i en med andra ord!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6-12 bitar

Tid: 1 timme och 15 minuter

Pannkakssmet:

3 dl vetemjöl

5 dl mjölk

2 ägg

1 1/2 tsk salt

1 msk smör

Fyllning:

maränger

100 g bär, t.ex. blåbär och björnbär

100 g glass, t.ex. blåbärsglass

2 dl vispgrädde

1/2 tub kolasås

Gör så här:

Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Smält smöret och häll ner i smeten. Grädda pannkakorna i valfri storlek, anpassa dem gärna efter fatet du tänkte lägga upp tårtan på. Vispa grädden.

Börja med en pannkaka och varva sedan grädde, bär, maränger, kolasås och pannkakor. Toppa med glass och bär.

Pannkakstårta med bär och maränger.
Pannkakstårta med bär och maränger.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons