Pankogratinerade blåmusslor

  • AvRedaktionen ELLE
Recept på pankogratinerade blåmusslor
Pankogratinerade blåmusslor är rätten som har allt – den är krispig, smörig, salt och med en tydlig smak av havet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

TV: Så gör du Gin och tonic med fläder och hallonBrand logo

TV: Så gör du Gin och tonic med fläder och hallon

Pankogratinerade blåmusslor

Salta musslor med krispigt täcke, smält ost och pigg dill, supergott!

Bjud på pankogratinerade blåmusslor

4 förrättsportioner

Du behöver:

750 g blåmusslor
1 schalottenlök olja, till stekning
1 knippe dill
1 ½ dl vitt vin
50 g smör
1 ½ dl panko
100 g parmesan

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på grill. Kassera alla öppna eller skadade musslor. Skölj dem noga. Skala och hacka löken och stek i olja tillsammans med dillstjälkar (spara vipporna till senare) i en stor gryta. Häll i vin och låt koka upp. Tillsätt musslorna och låt dem ånga med i 2 minuter under lock tills de har öppnat sig. Släng de musslor som inte öppnar sig. Öppna musslorna helt och lägg upp dem på ett fat.
  2. Bryn smöret i en kastrull tills det börjar dofta nötigt, tillsätt panko och finhackad dill (spara lite till servering) och rör om. Fördela blandningen över musslorna.
  3. Riv över ost och gratinera under grillelementet i ugnen tills osten smält. Dekorera med dill och servera genast.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

TV: Popcornsallad – Så gör du den trendiga maträttenBrand logo

TV: Popcornsallad – Så gör du den trendiga maträtten