Oxfilétartar med tryffelolja
- AvGitte Heidi Rasmussen
Varför inte börja middagen med en extra lyxig förrätt? Imponera med oxfilétartar och tryffelolja.
Oxfilétartar med tryffelolja
Dijonsenap, tryffelolja och kapris ger tartaren ett härligt lyft.
2 portioner
Du behöver:
1 ekologisk citron
1 rödlök
1 näve vattenkrasse
150 g oxfilé
½ tsk dijonsenap
2 tsk kapris
2 tsk tryffelolja
Salt och nymalen svartpeppar
2 tsk balsamicosirap
Till servering:
2 skivor bröd
Gör så här:
- Frys köttet ett dygn. Riv cirka ½ tsk citronskal. Skala löken och hacka ¼ fint. Skär resten av löken i mycket tunna ringar. Skölj vattenkrassen.
- Ta ut köttet, låt tina, putsa och skär i små bitar och blanda med dijonsenap, citronskal, finhackad rödlök, kapris, 1 tsk tryffelolja, salt och peppar.
- Forma till rundlar på två tallrikar – använd gärna ett glas eller en bakring för att få fin form på tartaren.
- Ringla balsamicosirap och resten av tryffeloljan över och garnera med lökringar och vattenkrasse.
- Servera med rostat bröd.
Foto: Betina Hastoft
