Ostkaka med rårörda bär och grädde
- AvCassandra Lindblom
Krämigt god ostkaka. Smakar bäst att servera nygräddad tillsammans med rårörda bär och grädde.
Recept för 4–6 portioner
Du behöver:
180 g ägg (ca 3st)
45 g strösocker (ca 3 msk)
250 g keso
25 g vetemjöl (ca 3 msk)
150 g vispgrädde (1 1⁄2 dl)
1⁄2 dl grovhackad mandel
Servering:
Rårörda bär
strösocker
vispad grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smörj portionsformarna. Vispa ihop ägg och socker i en bunke.
Rör ner keso, mjöl, grädde och mandel.
Häll blandningen till två tredjedelar i formarna och ställ in i ugnen.
Grädda dem gyllene, mitt i ugnen, i ca 30 minuter.
Rör färska eller tinade bär med några matskedar socker, efter smak.
Servera ostkakan ljummen med bären och lättvispad grädde.