Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Midsommarmat Midsommardrinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Örtomelett med tagetesblommor

25 jun, 2017
AvRedaktionen
Örtomelett med tagetesblommor.
Omelett i små kuber fyllda med sommarens alla färska kryddor. Lika god varm som kall och ett perfekt tilltugg till mingelpartyt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 min + tid i ugn

Du behöver:

1 kruka basilika

1 kruka gräslök

1 kruka persilja

1 kvist dragon

1 riven vitlöksklyfta

8 ägg

1 msk maizenamjöl

salt och peppar

1 msk olivolja

Gör så här:

Finklipp alla kryddorna och riv vitlöken. Vispa äggen och blanda med maizenamjöl och kryddorna. Salta och peppra. Värm olivolja i en stekpanna och lägg i vitlöken och därefter äggstanningen. Stek långsamt till dess att smeten stannat till omelett. Rör eventuellt med en gaffel för att smeten ska stelna. Låt kallna och skär i fyrkanter.

Örtomelett med tagetesblommor.
Örtomelett med tagetesblommor.

Recept: Anncatrin Rosenqvist
Foto: Ragnar Ómarsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons