Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Nyttiga chokladbollar utan socker och smör

04 sep, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Baka goda chokladbollar utan socker och smör – men med samma goda smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Chokladbollar utan naturligt socker – hur låter det? Alldeles underbart, tycker vi! Det här är ett alternativ till chokladbollen som originellt innehåller mycket socker och smör. I stället, används keso och sötningsmedel.

Du behöver:

– 125 g keso

– ca 1/2 dl (25 g) havregryn

– 2,5 tsk, ca 10 g kakao

– 1 krm snabbkaffepulver

– 2 tsk (5 g) kokosmjöl

– 1 msk stevia strö eller sukrin

– 10 g kokos att rulla i

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Gör så här:

Använd en stavmixer för att mixa keson slät. Ha sedan i resten av ingredienserna och blanda ihop väl. Gör tio bollar och rulla i kokos. Ställ i kylen i 15 minuter och servera.

Receptet kommer från Tasty Health som har flera hälsosamma, nyttiga och goda recept på klassiska bakverk.

Annons