Nudlar med shiitake och broccoli
- AvRedaktionen
En enkel middag som passar de flesta smaklökar eftersom man kan servera heta såser vid sidan om och låta alla välja sin egen styrka.
4 personer
Tid: 25 minuter
Ingredienser:
4 portioner nudlar (risnudlar, glasnudlar eller andra favoriter)
1 msk matolja
100 g shiitake (eller champinjoner)
1 broccolibukett
2 morötter (hyvlade i långa strimlor)
1 knippe salladslök (strimlad)
1 tsk sesamolja
1 msk sojasås
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 msk riven ingefära
100 g cashewnötter
Gör så här:
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Skölj hastigt. Häll över olja. Ansa svampen och skär i bitar. Fräs den med broccoli, morötter och vårlök. Häll över sesamolja, soja, vitlök och ingefära. Rör ordentligt. Fräs någon minut. Rör i nudlarna och låt dem bli varma. Toppa med nötter.
Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien