Norsk fjordörret på fem olika sätt

  • AvRedaktionen
Fjordörret är en norsk laxfisk som precis gjort entré på den svenska marknaden. Fisken är färgstark och smakrik och ett spännande och lite lyxigare alternativ till vanlig lax.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Norsk fjordörret är känslig för höga temperaturer och passar perfekt till råa, marinerade och lätt värmebehandlade rätter. Fisken går att kombinera med både starka och milda smaker, vilket gjort den populär bland både japanska och europeiska kockar.

Vinnaren av Årets Kock 2015, Jimmi Eriksson, delar med sig av sina bästa tips:

Så tillagar du norsk fjordörret >>

Följ länkarna nedan för fem goda och lättlagade recept!

Carpaccio av norsk fjordörret med äggsås och citrongelé >>

Carpaccio av norsk fjordörret med äggsås, citrongelé och knäckebröd.
Carpaccio av norsk fjordörret med äggsås, citrongelé och knäckebröd.

Pekanstekt norsk fjordörret med apelsin- och rosmarinsås >>

Pekanstekt norsk fjordörret med apelsin- och rosmarinsås.
Pekanstekt norsk fjordörret med apelsin- och rosmarinsås.

Sockersaltad norsk fjordörret med fänkålssallad >>

Sockersaltad norsk fjordörret med fänkålssallad.
Sockersaltad norsk fjordörret med fänkålssallad.

Rillette av norsk fjordörret med krispigt bröd >>

Rilette av norsk fjordörret med krispigt bröd.
Rilette av norsk fjordörret med krispigt bröd.

Ugnsbakad norsk fjordörret med rotsellerikräm och krispig sallad >>

Ugnsbakad norsk fjordörret med rotsellerikräm och krispig sallad.
Ugnsbakad norsk fjordörret med rotsellerikräm och krispig sallad.