Myntaparfait med blomstersocker
- AvRedaktionen ELLE
Vår myntaparfait med blomstersocker är en frisk dessert med smak av försommar.
Myntaparfait med blomstersocker
Myntan ger en fräsch smak till den söta parfaiten.
6 personer
Du behöver:
5 dl vispgrädde
25 g färska myntablad
5 äggulor
1 dl florsocker
Blomstersocker:
1 handfull ätliga blommor, t ex violer
1 nypa salt
1 dl strösocker
Gör så här:
- Vispa grädden fluffig. Mortla myntabladen till ett mos. Vispa äggulor och florsocker ljust och luftigt med elvisp. Tillsätt myntamoset. Vänd ner den vispade grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ i frysen i minst fem timmar. Ta fram och ställ i kylskåp ca en timme före servering.
- Blomstersocker: Sätt ugnen på 50°. Skölj blommorna och torka försiktigt. Mixa hälften med salt och socker till en slät massa. Fördela massan på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen ca 5 timmar. Fördela resten av blommorna på plåten och låt torka medan ugnen svalnar. Blanda blommor och blomsocker.
- Toppa parfaiten med violsocker och servera.
Recept och foto: Skovdal nordic
