Musslor med cidercreme

  • AvSofie Nyblin
Passa på att frossa när musselsäsongen är här. Frysta musslor funkar fint och är ännu billigare. Servera i skålar med rostat bröd till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Musslor med cidercreme.
Musslor med cidercreme.

6 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

smör

2 schalottenlökar (finhackade)

1 vitlöksklyfta (skivad)

15 cl torr cider

2 kg musslor, frysta eller färska (rengjorda, släng musslor som inte stänger sig när du knackar dem mot diskbänken)

1 dl matlagningsgrädde

1 litet knippe slätbladig persilja (hackad)

rostat bröd (för servering)

Gör så här:

Värm en klick smör i en stor kastrull och koka schalottenlök och vitlök i ett par minuter. Tillsätt cider och musslor, sätt på ett lock och låt koka i 3–4 minuter, skaka kastrullen med jämna mellanrum tills musslorna har öppnat sig. Rör i grädden och persiljan och låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra. Servera i skålar med rostat bröd till.