Morotsfrallor med solrosfrön
- AvLinn Grubbström
Inled helgen med nybakade morotsfrallor med solrosfrön. Självklart med en god ost och marmelad.
Morotsfrallor med solrosfrön
Varma, saftiga morotsfrallor på frukostbordet? Ja, tack!
16 stycken
Tid: 45 minuter + 1 ½ timmes jäsning
Du behöver:
25 g jäst
5 dl naturell yoghurt, 1,5%
2 tsk salt
1 msk honung
1 msk olivolja
300 g morötter
½ dl solrosfrön
½ dl havregryn
11 dl vetemjöl
Gör så här:
- Smula ner jästen i en skål och rör om med yoghurt. Tillsätt salt, honung och olivolja i skålen.
- Skala morötterna och riv dem grovt. Tillsätt morötter, solrosfrön, havregryn, och det mesta av vetemjölet. Knåda ihop degen, gärna i maskin. Tillsätt mer vetemjöl om degen är för lös. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
- Forma bullar av degen på ett mjölat bord, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt mot slutet av tiden ugnen på 225°.
- Grädda i cirka 16 minuter. Låt frallorna svalna på galler.
Foto: Peter Kam
