Morotsfrallor med solrosfrön

  • AvLinn Grubbström
Recept på morotsfrallor med solrosfrön
Peter Kam
Inled helgen med nybakade morotsfrallor med solrosfrön. Självklart med en god ost och marmelad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smörögaBrand logo

Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smöröga

Morotsfrallor med solrosfrön

Varma, saftiga morotsfrallor på frukostbordet? Ja, tack!

16 stycken

Tid: 45 minuter + 1 ½ timmes jäsning

Du behöver:

25 g jäst
5 dl naturell yoghurt, 1,5%
2 tsk salt
1 msk honung
1 msk olivolja
300 g morötter
½ dl solrosfrön
½ dl havregryn
11 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en skål och rör om med yoghurt. Tillsätt salt, honung och olivolja i skålen.
  2. Skala morötterna och riv dem grovt. Tillsätt morötter, solrosfrön, havregryn, och det mesta av vetemjölet. Knåda ihop degen, gärna i maskin. Tillsätt mer vetemjöl om degen är för lös. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
  3. Forma bullar av degen på ett mjölat bord, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt mot slutet av tiden ugnen på 225°.
  4. Grädda i cirka 16 minuter. Låt frallorna svalna på galler.

Foto: Peter Kam