Mjuk pepparkaka med kanelfrosting

  • AvCamilla Biesbjerg Markussen
  • AvLinn Grubbström
Recept på mjuk pepparkaka med kanelfrosting
Vill du bjuda på världens godaste kaka i vinter? Här har du den – mjuk pepparkaka med lyxigt god kanelfrosting!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo

Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Mjuk pepparkaka med kanelfrosting

Använd flera olika tyllar till frostingen, och spritsa tätt.

Bjud på mjuk pepparkaka med kanelfrosting

15 bitar

Du behöver:

½ vaniljstång
250 g (ca 4 dl) vetemjöl
350 g (ca 4 ½ dl) brun farin
1 msk kanel
1 ½ tsk ingefära
1 tsk nejlika
¼ tsk muskot
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
200 g smör
2 dl vatten
75 g (ca ½ dl) mörk sirap
1 ½ dl filmjölk
2 ägg

Kanelfrosting:

175 g mjukt smör
325 g (ca 5 dl) florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 krm salt
150 g färskost, naturell

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Klä en ugnsform (33x23 cm) med bakplåtspapper. Skrapa fröna ur vaniljstången, blanda med mjöl, farin, kryddor, bakpulver och salt.
  2. Smält smöret, blanda ner vatten och sirap och koka upp. Rör ner i mjölblandningen, kyl i 5 minuter. Rör ner filmjölk och ägg. Bred ut i formen och grädda i 20 minuter. Låt svalna.
  3. Kanelfrosting: Vispa smör och florsocker vitt och fluffigt. Rör ner vaniljsocker, kanel, salt och färskost och spritsa ut på den avsvalnade kakan.

Foto: Betina Hastoft, Peter Kam