Minirösti med smetana och basilikaolja

  • AvRedaktionen ELLE
Recept på minirösti med smetana och basilikaolja
Skovdal Nordic
Använd säsongens goda rotfrukter när du gör dessa minirösti – som sedan toppas med smetana och basilikaolja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Så gör du krispig sötpotatis i ugnBrand logo

Så gör du krispig sötpotatis i ugn

Minirösti med smetana och basilikaolja

Försvinnande goda små rösti med rotfrukter som bas.

Försvinnande goda minirösti med smetana och basilikaolja
Skovdal Nordic

6 portioner

Du behöver:

300 g potatis
200 g morötter
100 g palsternacka
1 tsk salt
50 g smör

Topping:

1 dl olivolja
1 kruka färsk basilika
200 g smetana

Gör så här:

  1. Skala rotsakerna och riv dem grovt. Blanda potatis, morötter, palsternacka och salt i en skål. Pressa ur all överflödig vätska. Stek små rösti i en stekpanna med smör i 3–5 minuter per sida, eller tills de är gyllene. Använd gärna en utstickare eller form för att få dem jämnt runda. Sätt ugnen på 80° och håll röstin varma i ugnen.
  2. Topping: Mixa olja och basilikablad. Värm upp oljan i en gryta i ca 2 minuter, häll sedan oljan genom en sil. Servera röstin med basilikaolja och smetana.

Recept och foto: Skovdal Nordic