Smakrika minipizzor med karamelliserad lök
- AvRedaktionen ELLE
Dessa minipizzor med karamelliserad lök är det perfekta tillbehöret till minglet! Lätta att äta med ena handen så du kan hålla drinken i den andra!
Minipizzor med karamelliserad lök
Läckra smaker, enkelt och bra med färdig pajdeg.
6 portioner
Du behöver:
½ paket färsk pajdeg
1 gul lök
1 msk strösocker
1 dl crème fraiche
50 g riven parmesan
1 handfull gräslök, finhackad
20 g smör
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°. Rulla ut pajdegen på mjölat bakbord. Ta ut små rundlar med ett glas eller en utstickare. Fördela bottnarna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper, med gott om mellanrum mellan dem.
- Skala löken och dela den på mitten och skiva tunt. Vänd lökskivorna i strösocker. Smöra bottnarna med lite crème fraiche och strö riven parmesan och hackad gräslök över.
- Fördela löken ovanpå, gärna i ett fint mönster. Smält lite smör i en kastrull och droppa över tarterna. Grädda i ugnen i 40 minuter, tills de är spröda och får lite färg.
Recept och foto: Skovdalnordic.com