Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Minipajer med lax och spenat

01 maj, 2025
AvMaja Rehwin
Recept på minipajer med lax och spenat
Charlotte Strömvall
Fyll minipajerna med lax och spenat och baka gärna i muffinsformar, då blir det lite lättare att äta dem på picknicken. Plus att det blir mindre att bära på!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en enkel one pot pasta med saffran och tomatBrand logo
Så gör du en enkel one pot pasta med saffran och tomat

Minipajer med lax och spenat

Urgoda minipajer med somrig fyllning av lax, tomat och spenat. Baka i små paj- eller muffinsformar.

Minipajer med lax och spenat
Minipajer med lax och spenatCharlotte Strömvall
Annons

4 portioner

Tid: 35 minuter

Du behöver:

250 g smördeg eller pajdeg
12 körsbärstomater
½ rödlök
1 msk olja till stekning
100 g babyspenat
½ citron
Salt
Svartpeppar
200 g laxfilé
100 g riven ost

Äggstanning:

2 ägg
1 ½ dl vispgrädde
Örtsalt
Svartpeppar

Så lyckas du med din aioliBrand logo
Så lyckas du med din aioli

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä 4 små pajformar à 8 cm med smördeg eller pajdeg. Förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter.
  2. Skiva tomaterna, spara 4 till servering. Skiva löken tunt. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek lök, tomat och spenat (spara några blad till servering), tills det har blivit mjukt. Tillsätt skalet från en halv citron, salt och peppar. Fördela i pajskalen.
  3. Tärna laxen och krydda med salt och peppar. Fördela i pajskalen.
  4. Vispa ihop ägg, grädde, örtsalt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen, ­toppa med riven ost. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills pajerna har fått en fin gyllenbrun yta och ägg­stanningen har stelnat.
  5. Servera pajerna ljumma eller kalla, toppade med tomat och spenat.

Foto: Charlotte T Strömwall

Annons