Minicheddarpajer med grönkål och färska fikon

Recept på minicheddarpajer med grönkål och färska fikon
Lisa Björner
Dessa läckra minicheddarpajer med grönkål och färska fikon kommer med en varning – de försvinner i ett nafs!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Lyxiga och heta snabbnudlarBrand logo

Lyxiga och heta snabbnudlar

Minicheddarpajer med grönkål och färska fikon

Små vegopajer med grönkål och fikon.

Läckra minicheddarpajer med grönkål och färska fikon försvinner i ett nafs
Lisa Björner

12 stycken

Du behöver:

100 g färsk grönkål, ansad i småbitar
10 cm purjolök, strimlad
1 msk smör
Salt
Nymald svartpeppar
3 dl riven cheddarost (ca 150 g)
250 g kyld smördeg
1/2 dl grovhackade valnötter

Äggstanning:

3 ägg
2 dl grädde
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Topping:

2 färska fikon, skurna i klyftor

Gör så här:

  1. Fräs grönkål och purjolök i smör. Salta och peppra och blanda med osten. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ihop ägg och grädde lätt, smaka av med salt och peppar.
  3. Ta fram smördegen ur kylen och låt den ligga framme i 5 minuter. Rulla ut och skär i tolv fyrkanter. Kavla bitarna lite lätt så att de blir något tunnare. Smöra en muffinsplåt och tryck försiktigt ner degbitarna, hörnen av degen ska sticka upp.
  4. Lägg i grönkålsblandningen och valnötterna. Pensla degkanterna med lite av äggstanningen och fördela sedan resten i pajerna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna lite. Toppa med färska fikon.

Foto: Lisa Björner och Peter Kam