Chokladshake med jordnötssmör och kokos
- AvRedaktionen
Den här krämiga och goda shaken är full av nyttigheter som raw kakao, banan, kokosmjölk och jordnötssmör. Toppa med kokosgrädde, jordnötter och marshmallows.
2 personer
Du behöver:
2 dl naturella cashewnötter, blötlagda över natten
1 banan, gärna fryst
3 dl kokosmjölk
2 msk jordnötssmör
2 msk raw kakao (kan ersättas med vanlig kakao)
en nypa salt
2 msk agavesirap
Topping:
ca 1 dl kokosgrädde (1 burk kokosmjölk, det tjockaste, lite hårda lagret som ligger på ytan)
½ dl salta rostade jordnötter, hackade
1 näve marshmallows
Gör så här:
Blötlägg cashewnötterna minst 4 timmar, gärna över natten. Mixa alla ingredienserna till en slät och krämig shake. Slå upp i glas eller burkar.
Vispa kokosgrädden krämigt i en bunke. Toppa shaken med kokosgrädden och strö över rostade jordnötter och marshmallows. Servera direkt.
Recept och styling: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner