Midsommarkrans med matjessill
- AvEva Boström
- AvSandra Palmqvist
Sätt den rätta stämningen med en vacker midsommarkrans med matjessill, färskpotatis och stenbitsrom.
Midsommarkrans med matjessill
Suveränt serverat! Topping med citron och persilja sätter fin smak.
8 bufféportioner
Du behöver:
6 hårdkokta ägg
1 kilo färskpotatis
250 g hela matjessillfiléer
16 rädisor
75 g stenbitsrom
Dill
3 dl crème fraiche
Ostgremolata:
2 citroner, rivet skal
2 finhackade vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja
1 dl riven västerbottensost
Picklad rödlök:
2 rödlökar
2 msk ättiksprit, 12 %
3 msk strösocker
4 msk vatten
Gör så här:
- Picklad lök: Skala och skiva löken tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten. Lägg rödlöken i lagen och låt dra i minst 30 minuter.
- Koka ägg och potatis. Låt sillen rinna av och skär i bitar.
- Blanda ingredienserna till ostgremolatan.
- Lägg upp sill, potatis, ägghalvor och rädisor i en ring på tallrikar.
- Toppa äggen med romkorn och dill, lägg rödlök på sillen. Klicka ut creme fraiche och strö över ostgremolata.
Foto: Lisa Björner
