Melonglass på sked

  • AvRedaktionen
Melonglass på sked.
Om du vill servera glassen som små koppar kan du använda kaffeskedar till glasspinnar. Ta hjälp av en klädnypa för att hålla skeden kvar i mitten medan det fryser.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

10 st

Tid: 20 minuter + tid i frys

Ingredienser:

300 g mogen vattenmelon

100 g röda vinbär

1/2 dl kallt mineralvatten

1 msk päronsyrup

50 g yoghurt

Gör så här:

Skala vattenmelonen och plocka ur kärnorna. Skölj vinbären och plocka bären. Purea melonen med mineralvattnet, päronsyrupen och yoghurten i mixer. Tillsätt vinbären och skeda snabbt upp röran i små formar (t ex i små koppar eller speciella glassformar). Frys glassen över natten. Skölj formarna snabbt i varmt vatten så att glassen lossnar från kanten. Servera!

Melonglass på sked.
Melonglass på sked.

Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!