Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Melonbål

25 nov, 2012
AvJenny Norberg
Den här sprudlande bålen får sin chockgröna färg från melonlikören, som melonskivorna marineras i för att få extra smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Melonbål.
Melonbål.

10 glas

Tid: 5 minuter + 1 timme i kylen

De behöver:

1 liten ljus melon (galiamelon, honungsmelon, nätmelon)

1 stor citron (saften)

3/4 dl melonlikör

2 flaskor vitt mousserande vin (à 75 cl)

Gör så här:

Dela melonen i klyftor och skär bort skalet. Marinera klyftorna i melonlikör och citronsaft i kylskåp 1 timme. Häll över det mousserande vinet. Rör om försiktigt och servera.

Annons