Mazariner med jordgubbs­kompott och italiensk maräng

  • AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på mazariner med jordgubbskompott och italiensk maräng
Columbus Leth
Det här är mazariner deluxe – fyllda med jordgubbskompott och toppade med italiensk maräng. Mums!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Middag hos Wood #2: ChokladbudinoBrand logo

Middag hos Wood #2: Chokladbudino

Mazariner med jordgubbs­kompott

Ljuvliga små marängtoppade mazariner med magisk fyllning.

Mazariner med jordgubbskompott och italiensk maräng är fika deluxe
Columbus Leth

24 stycken

Du behöver:

100 g vit choklad
100 g smör
½ vaniljstång
2 ägg
75 g (¾ dl) strösocker
100 g (2 dl) mandelmjöl
50 g (¾ dl) vetemjöl
Smör till formarna

Jordgubbskompott:

250 g jordgubbar
½ vaniljstång
100 g (1 dl) strösocker
1 tsk majsstärkelse

Italiensk maräng:

Saften från ½ citron
250 g (2 ¾ dl) strösocker
2 äggvitor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Hacka den vita chokladen. Smält smöret i en kastrull på låg värme, rör ner chokladen och låt den smälta.
  3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa vaniljfrön, ägg och socker luftigt. Tillsätt mandel- och vetemjöl i smeten tillsammans med chokladsmöret, blanda till en jämn smet.
  4. Smörj små muffinsformar och fördela smeten i dem. Grädda ca 12 minuter och låt muffinsarna svalna.
  5. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Skrapa ur vaniljstången. Lägg jordgubbar, vaniljfrön, socker och majsstärkelse i en kastrull och koka upp långsamt. Låt sjuda i 3–4 minuter.
  6. Italiensk maräng: Häll citronsaft och socker i en kastrull. Koka tills sockret lösts upp. Vispa äggvitorna styva och tillsätt sockerlagen, lite i taget under vispning. Vispa till en seg maräng och häll i en spritspåse.
  7. Gör en liten fördjupning i varje muffins och fyll med kompott. Spritsa maräng på kakorna och bränn av med gasolbrännare tills marängen fått färg och är spröd.

Foto: Columbus Leth