Massaman curry med broccoli och räkor
- AvCamilla Biesbjerg Markussen
Massaman är en något mildare curry från den centrala delen av Thailand och som nu börjat göra sig hemma även i våra kök. Vi äter vår med broccoli och räkor!
Massaman curry med broccoli och räkor
En thailändsk favorit som får en djup och härlig smak av kanel och kardemumma. Testa!
4 portioner
Du behöver:
2 msk massaman curry-pasta, eller annan currypasta
1 burk kokosmjölk
300 g broccoli
125 g sockerärter
1 kanelstång
2 hela kardemummakapslar
300 g MSC-märkta räkor
1 tsk socker
1 msk japansk soja
1 lime topping
50 g osaltade jordnötter
1 röd chili
Till servering:
4 dl jasminris
1 lime
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Håll varmt.
- Fräs currypastan i en stekpanna 1 minut, tillsätt kokosmjölken och koka upp. Skölj broccolin och skär i små buketter. Skölj sockerärter och strimla. Rör ner sockerärter, broccoli, kanelstång och kardemummakapslar i såsen och låt småkoka i 5 minuter. Tillsätt räkor, socker, soja och lime och koka i 2–3 minuter tills räkorna blir varma, se upp så de inte blir sega.
- Toppa curryn med hackade nötter, strimlad urkärnad chili och servera med ris och limeklyftor.
Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft
