Mjuka marshmallows med hallonsmak
- AvRedaktionen ELLE
Göra egna marshmallows hemma? Visst, det kanske är lite krångligt, men det kommer vara värt det, vi lovar! Testa det här receptet med hallon!
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

Marshmallows med hallonsmak
Här behövs en sockertermometer! För extra lyx – doppa de färdiga bitarna i mörk choklad.
25 marshmallows
Du behöver:
100 g frysta eller färska hallon
1 dl vatten
8 gelatinblad
2 ¼ dl (200 g) strösocker
½ tsk vaniljsocker
2 ½ dl (150 g) florsocker
Gör så här:
- Koka upp hallon och vatten i en liten kastrull. Sila genom en finmaskig sil och häll därefter tillbaka 1 dl av hallonsaften i en ren kastrull. Kasta övrig hallonmassa. Blöt upp gelatinet i 5 minuter i en skål med kallt vatten.
- Blanda ner socker och vaniljsocker i hallonsaften och låt koka upp. Låt koka under omrörning då och då till en temperatur på 117°. Ta sedan kastrullen från värmen.
- Vrid vattnet ur gelatinet och rör ut bladen i den varma hallonsaften, så allt blandas. Häll ner hallonblandningen i en skål. Vispa kraftigt med elvisp i ca 10 minuter till ett fast och segt skum.
- Strö florsocker i ett fyrkantigt fat med höga kanter. Fördela skummet däri. Fäst skummet i kanterna av formen så det inte lägger sig som en klump i mitten. Strö florsocker över och tryck försiktigt ut med händerna. Låt massan stelna i minst 3 timmar, tills den sätter sig och går att skära i.
- Skär massan i ca 25 små fyrkanter med en vass kniv eller klipp med en sax. Vänd alla sidor av bitarna i florsocker. Servera genast eller förvara i en lufttät behållare med bakplåtspapper mellan lagren.
Recept: Linn Grubbström Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: Pavlova med vaniljkräm och bär