Marängsviss med blåbärsglass och salt pistaschcrunch
Marängsviss kan vara den godaste desserten som finns! Här blir den extra lyxig med blåbärsglass och salt pistaschcrunch.
Marängsviss med blåbärsglass och salt pistaschcrunch
Snabb och enkel sommardessert i glas med maränger, blåbärsglass och salt pistaschcrunch. Dekorera med mynta eller ätbara blommor.
6 bufféportioner
Tid: 15 minuter
Du behöver:
2 dl vispgrädde
12 maränger
½ liter blåbärsglass
Pistaschcrunch:
½ dl strösocker
1 msk smör
50 g pistaschnötter
½ tsk flingsalt
Gör så här:
- Salt pistaschcrunch: Smält sockret tillsammans med smöret i en stekpanna. Lägg i pistaschnötterna och saltet och blanda om så att nötterna täcks. Häll upp på bakplåtspapper, separera nötterna och låt svalna.
- Vispa grädden fluffig. Fördela bläbärsglass, vispgrädde och maränger i 6 små skålar eller glas. Toppa med pistaschcrunch och blad av färsk mynta.
Foto: Lisa Björner

