Marängsviss med blåbärsglass och salt pistaschcrunch

Recept på marängsviss med blåbärsglass och salt pistaschcrunch
Marängsviss kan vara den godaste desserten som finns! Här blir den extra lyxig med blåbärsglass och salt pistaschcrunch.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glassBrand logo

Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glass

Marängsviss med blåbärsglass och salt pistaschcrunch

Snabb och enkel sommardessert i glas med maränger, blåbärsglass och salt pistaschcrunch. Dekorera med mynta eller ätbara blommor.

6 bufféportioner

Tid: 15 minuter

Du behöver:

2 dl vispgrädde
12 maränger
½ liter blåbärsglass

Pistaschcrunch:

½ dl strösocker
1 msk smör
50 g pistaschnötter
½ tsk flingsalt

Gör så här:

  1. Salt pistaschcrunch: Smält sockret tillsammans med smöret i en stekpanna. Lägg i pistasch­nötterna och saltet och blanda om så att nötterna täcks. Häll upp på bakplåtspapper, separera nötterna och låt svalna.
  2. Vispa grädden fluffig. Fördela bläbärsglass, vispgrädde och maränger i 6 små skålar eller glas. Toppa med pistaschcrunch och blad av färsk mynta.

Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo

Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Foto: Lisa Björner