Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Midsommarmat Midsommardrinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Marängrulle med vispgrädde och bär

11 nov, 2017
AvRedaktionen
Marängrulle med vispgrädde och blåbär.
Lättbakad marängtårta som kan varieras med olika bär beroende på säsong. Hallon eller mandarinklyftor är två klassiker. Garnera med grädde.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Tid: ca 35 min

Du behöver:

6 äggvitor

3 dl strösocker

1 1/2 dl hasselnötskärnor

50 g marsánpulver

4 dl vispgrädde

5 dl bär (blåbär, hallon eller jordgubbar)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och fortsätt vispa till du får en blank maräng. Hacka nötterna och blanda ner hälften av dem i äggvispet tillsammans med marsánpulvret. Bred ut marängsmeten på en bakpappersklädd plåt och strö över resten av nötterna. Grädda i 20 minuter. Ta ut marängen och låt den svalna. Stjälp upp den på papper. Vispa grädden och bred på det mesta över bottnen. Ta undan några bär till garneringen och strö resten över grädden. Rulla ihop från långsidan och lägg på ett fat med skarven ned. Garnera med resten av grädden och bären.

Marängrulle med vispgrädde och blåbär.
Marängrulle med vispgrädde och blåbär.

Av: Anna Wendt

Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons