Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Så gör du maränger utan ägg – med kikärtsspad

25 aug, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Maränger utan ägg. Toppa gärna med färska bär!
Gör äggfria maränger med aquafaba, spadet från kikärtor. De smakar precis som vanliga! Och var inte oroliga – både lukt och smak försvinner i ugnen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Maränger uppskattas av både stora och små och går att äta som de är eller till en god tårta eller glass. Men med tanke på att de är gjorda på äggvita har både äggallergiker och veganer hittills valt bort det söta bakverket. Lösningen? Maränger gjorda på spadet från kikärtor!

Ca 100 st

Tid: 10 minuter + 75-90 minuter i ugn

Ingredienser:

kikärtsspad från en 400 gram burk

1,5 dl strösocker

1/2 tsk vaniljpulver

tsk citronsaft

Gör så här:

1. Sila bort spadet från kikärtorna ner i en bunke.

2. Vispa spadet kraftigt tills det blir ett tjockt vitt skum.

3. Tillsätt citronsaft, vaniljpulver och sockret medan du fortsätter att vispa.

4. Fortsätt vispa tills smeten bildar toppar. När du kan hålla bunken upp och ner utan att det rinner ut är det klart.

5. Fyll en spritspåse med marängsmet och spritsa ut maränger på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 125 grader i cirka 75-90 minuter.

Förvaras torrt och i rumstemperatur. Och det bästa: de håller i flera månader!

Relaterat recept: Enkel vegansk majonnäs

Vegansk majonnäs på kikärtsspad. Foto: Shutterstock
Vegansk majonnäs på kikärtsspad. Foto: Shutterstock

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons