Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Mandel- och sötpotatissallad med avokado

29 sep, 2015
AvRedaktionen
Mandel- och sötpotatissallad med avokado.
Den här matiga och krispiga salladen med mandel, sötpotatis och avokado passar fint till det mesta på grillen. Gör en god dressing med olja, citron och pesto.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

3 sötpotatisar (i klyftor)

3 msk olivolja

salt och peppar

200 g körsbärstomater

250 g rucola

250 g babyspenat

4 avokado (i klyftor)

4 msk rostade skalade mandlar

Dressing:

6 msk avokadoolja

2 msk pressad citron

1 msk pesto

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg sötpotatisklyftorna på en bakpappersklädd plåt, ringla över olivolja, salta och peppra.
  3. Rör om och rosta i ugnen i 35 minuter eller tills de mjuknat.
  4. Lägg på körsbärstomaterna de sista 10 minuterna.
  5. Lägg upp på ett fat och strö över rucola, babyspenat, avokado och mandlar.
  6. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och ringla över.
Mandel- och sötpotatissallad med avokado.
Mandel- och sötpotatissallad med avokado.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons