Majssoppa med kokosmjölk och chili

Recept på majssoppa med kokosmjölk och chili
Betina Hastoft
Bjud på en len, krämig majssoppa med kokosmjölk och härlig hetta. Glöm inte att smula tortillachips över vid servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspastaBrand logo

Cookalong med Frida Lund: Så lagar du en enkel vardagspasta

Majssoppa med kokosmjölk

När det är varmt ute kan en soppa vara alldeles lagom till middag!

Så gör du en krämig majssoppa med kokosmjölk och chili
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

½ rotselleri
1 lök
1 färsk röd chili
1 färsk grön chili
3 cm färsk ingefära
Olivolja till stekning
4 majskolvar
3 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
5 dl grönsaksbuljong
1 lime
Salt och peppar
1 näve färsk koriander
Tortillachips

Gör så här:

  1. Skala och tärna rotselleri, hacka lök och chili fint (spara lite till garnering) samt skala och riv ingefära. Fräs alltsammans i olja i en stor panna i 4–5 minuter.
  2. Skär av majsen från kolvarna. Låt majs och pressad vitlök fräsa med i pannan några minuter. Tillsätt kokosmjölk, grönsaksbuljong och lägg även de tomma majskolvarna i pannan. Låt puttra under lock i 20 minuter på svag värme.
  3. Lyft ur och släng majskolvarna. Mixa soppan till en slät konsistens. Smaka av med limejuice, salt och peppar. Häll soppan i skålar, garnera med chili, koriander och lätt krossade tortillachips.

Foto: Betina Hastoft