Majskyckling med ugnsbakade grönsaker

  • AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4 personer

Varmrätt

Tid: 25 minuter

Detta är toppenmat för dig som vill vara lite mer GI-mässig. Välj gärna majskyckling för den goda smakens skull. Persillade är en fransk kryddblandning av persilja, vitlök och havssalt, som bl a Santa Maria har på burk.

4 kycklingbröst

2 fänkål

4–6 palsternackor

olivolja

2 msk persillade

salt och nymalen svartpeppar

Med…

Sallad på blomkål, broccoli och tomater:

1 bukett broccoli

1 litet blomkålshuvud

1 näve cocktailtomater (i halvor)

Dressing:

1 vitlöksklyfta (pressad)

1/2 röd spansk pepparfrukt (finhackad)

2 msk limejuice

4 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Sätt ugnen på 200°. Skala och dela fänkål och palsternacka på längden. Fördela dessa i en ugnsfast form. Lägg kycklingbrösten ovanpå.

Ringla lite olivolja över grönsaker och kyckling och strö persillade över.

Ugnsstek alltsammans i ca 20 min.

Lättkoka under tiden buketter av broccoli och blomkål. Vispa ihop dressingen under tiden. Häll av kokvattnet och blanda med halverade tomater och dressingen.

Servera kycklingen skuren i snygga skivor, med fänkål och pals-ternacka, smaksatta med en nypa flingsalt och nymald svartpeppar.

Servera den goda ljumma salladen bredvid.