Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Macarons med björnbärsganache – steg för steg-guide

16 jul, 2025
Recept på macarons med björnbärsganache – steg för steg-guide
Fyll klassiska franska macarons med krämig björnbärsganache av vit choklad – sommarens godaste sötsak. Så här gör du dem, steg för steg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du god pistageglass utan glassmaskinBrand logo
Så gör du god pistageglass utan glassmaskin

Macarons med björnbärsganache

Fransk klassiker som du kan lyckas med om du följer dessa steg för steg.

Cecilie Svensson (Tender)
Annons

15 stycken

Tid: 2 timmar

Du behöver:

Björnbärsganache:

200 g vit choklad
1 ½ dl vispgrädde
120 g björnbär, färska eller frysta

Macaronssmet:

55 g (1 dl) äggvita
125 g (1 ½ dl) strösocker
150 g (3 dl) mandelmjöl

Italiensk maräng:

35 g vatten
150 g (1¾ dl) strösocker
55 g (1 dl) äggvita

Garnering:

Blåbärspulver

Steg 1

Steg 1: Rör ihop äggvita, socker och mjöl till en fast massa
Cecilie Svensson (Tender)

Rör ihop äggvita, socker och mjöl till en fast, marsipanliknande massa, ställ åt sidan.

Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Steg 2

Steg 2: Värm vatten och socker i en kastrull tills det är 117–118° och sirapsliknande.
Cecilie Svensson (Tender)

Värm vatten och socker i en kastrull tills det är 117–118° och sirapsliknande. Vispa äggvitan med elvisp tills den blir styv, med mjuka toppar. Häll den varma sockersirapen i äggvitorna i en tunn stråle. Vispa tills marängblandningen svalnat och är styv.

Annons

Steg 3

Steg 3: Vänd ner en stor sked italiensk maräng i macaronmassan
Cecilie Svensson (Tender)

Vänd ner en stor sked italiensk maräng i macaronmassan och vänd sedan försiktigt ner resten av marängen så att du får en jämn massa. Rör inte för mycket, då blir blandningen för tunn.

Steg 4

Steg 4: Spritsa ut 30 runda kakor på en bakpappersklädd plåt
Cecilie Svensson (Tender)

Häll blandningen i en spritspåse och spritsa ut ca 30 runda kakor på en bakpappersklädd plåt. Tryck försiktigt ner eventuella toppar med ett blött finger. Låt marängerna vila i 30-40 minuter så att det bildas en tunn skorpa på ytan. Sätt ugnen på 160°. Grädda marängerna i ugnen i 10 minuter. Sänk temperaturen till 130° och grädda vidare i 4 minuter med ugnsluckan på glänt. Ta ut kakorna och låt dem svalna helt på plåten.

Annons

Steg 5

Steg 5: Gör björnbärsganache, låt stelna i kylen
Cecilie Svensson (Tender)

Björnbärsganache: Grovhacka chokladen och värm på låg värme i en kastrull tillsammans med grädden och björnbären. Rör försiktigt tills konsistensen är krämig och jämn. Sila bort bärfröna och häll ganachen i en spritspåse. Lägg den i kylen ett par timmar tills den stelnat.

Steg 6

Steg: Spritsa ganache på hälften av marängerna, lägg ihop med resterande
Cecilie Svensson (Tender)

Spritsa ganache på hälften av marängerna och lägg de resterande marängerna ovanpå. Strö bärpulver över macaronsen. Förvara dem i en lufttät burk i kylen. Låt dem bli rumstempererade innan servering.

Annons
3 goda toppings till kladdkakaBrand logo
3 goda toppings till kladdkaka

Foto: Stine Christiansen

Annons