Mac and chili cheese med krispig topp

Recept på mac and chili cheese med krispig topp
Denna krämiga mac and chili cheese med krispig pankotopp är comfort food deluxe – signerad mästerkocken Catarina König.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Brand logo
Vegetariskt med lyxkant #7 - Salladsbowl med sesamavokado och grillad halloumi

Mac and chili cheese med krispig topp

Krämigt och ostigt med hetta.

4–6 portioner

Tid: 40 minuter

Du behöver:

5 dl idealmakaroner
3 stora färska jalapeños
25 g smör
3 msk vetemjöl
2 ½ dl mjölk
2 dl vispgrädde
300 g cheddarmix (riven gul cheddar & mozzarella)
Salt
Nymald svartpeppar
Ev cayennepeppar

Pankokrisp:

50 g smör, eller rapsolja
2 dl panko
Flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°, varmluft. Koka makaronerna i saltat vatten.
  2. Pankokrisp: Smält smör i en stekpanna och rosta panko lätt i smöret på medelhög värme. Salta och smaka av. Lägg över på ett hushållspapper.
  3. Finhacka jalapeños efter att ha skurit bort kärnhuset.
  4. Smält smöret i en kastrull, dra bort från värmen och rör ner mjölet.
  5. Tillsätt mjölken, rör ihop och sätt tillbaks på värmen. Vispa tills såsen tjocknar, tillsätt under tiden vispgrädden. När såsen tjocknar, rör i den rivna cheddarmixen och finhackad jalapeno. Smaka av med salt och nymald svartpeppar och ev lite cayennepeppar om mer hetta önskas.
  6. Häll av makaronerna och vänd ihop med ostsåsen. Lägg över i en ugnsform och toppa med smörstekt panko.
  7. Gratinera i ugnen i 12–16 minuter eller tills gratängen blivit riktigt varm rakt igenom.

Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glass

Brand logo
Middag hos Wood #8: Chokladfudgepudding med glass

Recept och foto: Catarina König