Lyxig varm choklad med rom
- AvJenny Norberg
Chokladen blir härligt krämig om du skummar den varma mjölken med en mjölkskummare. Toppa med lättvispad grädde och pudra med kakao.
1 kopp
Tid: 5 minuter
Du behöver:
1 msk kakao av bra kvalitet
2 msk farinsocker
1/2 dl vispgrädde
3 dl mjölk (3%)
4 cl mörk rom (kan uteslutas)
Gör så här:
Blanda kakao och farinsocker i en stor kopp. Vispa grädden till en lagom lätt konsistens. Värm mjölken i en kastrull på spisen. Häll lite av mjölken i koppen och rör om till en chokladsmet. Häll i resten av den varma mjölken och därefter rommen. Toppa med den lättvispade grädden och pudra med kakao.
Romförslag:
Clément Rhum Vieux, Martinique (nr 514) 374 kr. Ljust bärnstensfärgad rom med gröna reflexer. Nyanserad, bränd doft och smak av fat, mörk choklad, knäck och lakrits.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner