Lättlagad svampsoppa med grädde och vin
- AvRedaktionen
Gör en god och värmande soppa på blandade svampar. Tricket är att inte mixa soppan helt slät, utan låt den goda svampen få vara kvar i bitar. Servera med valnötsbröd och färskost.
svampsoppa med grädde och vin
Välj svampen du har tillgång till och du gillar, blanda och mixa fritt! Ju fler sorter desto bättre säger vi!
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
300 g blandade svampar, rensade, grovt skivade och förvällda
1 gul lök, finhackad
3 msk smör
6 dl svamp- eller hönsbuljong
3 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl vitt vin
Salt och peppar efter smak
Till servering:
Valnötsbröd
Färskost
Gör så här:
- Stek löken glansig i smöret, tillsätt svampen och stek ihop under omrörning. Häll över buljong och sjud i 5 minuter, tillsätt grädde och vin och sjud i ytterligare 15 minuter.
- Smaka av soppan med salt och peppar och mixa soppan lätt, men inte helt slät. Det är gott om det är bitar kvar av svampen.
Av: Isabelle Olander
Recept: Filippa Löf Ersson
Foto: Hanna Björkstedt
