Lyxig och lättlagad lövbiff provençale
- AvRedaktionen
Lyxig men lättlagad gryta med lövbiff, gul lök, crème fraiche och senap. Klipp över lite fin slätbladig persilja innan servering.
4–6 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
800 g lövbiff
1 gul lök
smör
salt och peppar
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
3 dl crème fraiche
4–5 msk senap provencale
slätbladig persilja
Gör så här:
- Strimla lövbiffen och stek den i smör tillsammans med finhackad lök. Lägg över i en traktörpanna eller gryta.
- Häll på vatten, smula i buljongen och blanda ner crème fraiche och senap.
- Låt allt puttra ihop några minuter och smaka av med lite salt och peppar.
- Klipp över lite fin slätbladig persilja innan servering.
Tips! Får du inte tag på provençalesenap: blanda 1 dl fransk senap med 1 finhackad vitlöksklyfta, 2 msk finhackad bladpersilja och några matskedar finhackad, inlagd paprika i olja.
Recept: Anna Jonassen