Ljummen laxsallad med jordnötter
- AvCarolina Soudah
Bjudgod laxsallad med jordnötter, jordnötssås och jordgubbar. Salladen blir ett fint tillskott på buffébordet men funkar minsta lika bra som egen rätt.
Ljummen laxsallad med jordnötter
Sött, salt, syrligt och sprudlande!
2 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
250 g laxfilé
1 msk smör
Salt
Sallad:
100 g sommarkål eller spetskål
125 g jordgubbar
½ rödlök
35 g grönsallad
Salta jordnötter
Jordnötsdressing:
2 msk jordnötssmör, smooth
1 msk pressad limesaft
1 tsk sambal oelek
1 tsk honung
1 tsk japansk soja
2 msk hett vatten
Salt
Gör så här:
- Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
- Skiva kålen tunt. Blanda runt kålen med lite av dressingen så pass att kålen mjuknar lite.
- Ansa och dela jordgubbarna. Skala och skiva löken tunt.
- Tärna laxen och stek i smör i en stekpanna tills den precis är klar i mitten. Salta lätt.
- Varva salladsblad, kål, jordgubbarna och lök. Toppa med lax, dressing och jordnötter.
Foto: Eva Hildén

