Len mascarponekräm med citron och bär

Recept på len mascarponekräm med citron och bär
Catarina Königs lena mascarponekräm serveras enkelt i portionsglas. Toppa med bär innan servering – och njut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Bakat och klart #2 – Världens godaste kladdkakaBrand logo

Bakat och klart #2 – Världens godaste kladdkaka

Len mascarponekräm med citron och bär

Gott behöver varken vara krångligt eller svårt. Den här desserten går snabbt att svänga ihop.

4–6 portioner

Du behöver:

150 g mascarpone
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ krm vaniljpasta
¾ dl florsocker
2 msk lemoncurd

Topping:

Lemon curd
Hallon
Blåbär
Citronmeliss

Gör så här:

  1. Vispa samman mascarpone, vispgrädde, vaniljpasta, florsocker och lemoncurd till en len och tjock kräm – vispa inte för länge, det får inte bli en tjock mousse!
  2. Skeda upp krämen i små portionsglas.
  3. Lägg lite lemoncurd i en spritspåse och spritsa/ringla lemoncurd på toppen. Dekorera med hallon, blåbär och citron­meliss.

Recept och foto: Catarina König