Laxspett med broccoli­tabbouleh och mynta­dressing

  • AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på laxspett med broccolitabbouleh och myntadressing
Columbus Leth
Lax på nytt sätt – nämligen tillsammans med broccolitabbouleh och myntadressing. En ny familjefavorit!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskostBrand logo

Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskost

Laxspett med broccoli­tabbouleh och mynta­dressing

Det ser frestande ut med den kryddiga laxen på den färgrika salladen.

Laxspetten gör sig bra tillsammans med broccolitabbouleh och fräsch myntadressing
Columbus Leth

4 portioner

Du behöver:

600 g laxfilé utan skinn
3 msk olivolja
1 msk garam masala
½ tsk chilipulver
½ tsk salt

Broccolitabbouleh:

150 g couscous
2 ½ dl kokhett vatten
150 g sparrisbroccoli, eller vanlig
4 salladslökar
1 knippe bladpersilja
200 g körsbärstomater
3 msk olivolja
4 msk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar
1 granatäpple
100 g fetaost

Myntadressing:

1 kruka färsk mynta
2 ½ dl grekisk yoghurt, 10 %
1 msk pressad citronsaft
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär laxen i tärningar och trä upppå 8 blötlagda spett. Rör ihop olja, garam masala, chilipulver och salt och pensla spetten med marinaden. Stek spetten i grillpanna 8–10 minuter, vänd då och då.
  2. Blanda couscous med kokhett vatten i en skål och täck med lock eller plastfolie. Låt svälla i 10 minuter. Luckra upp med gaffel. Finfördela broccolin i en mixer. Skölj och finhacka salladslök och persilja. Halvera tomaterna.
  3. Vänd ihop grönsakerna med couscous, olja och citronsaft. Salta och peppra. Lägg upp i en skål. Halvera granatäpplet och pilla ut kärnorna, utan vita hinnor. Toppa salladen med granatäppelkärnor och smulad fetaost.
  4. Myntadressing: Finhacka myntan och rör ihop den med yoghurt, citron­saft, salt och pep­par. Servera dressingen till laxspet­ten och salladen.

Foto: Columbus Leth