Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Somriga drinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Lammspett med chili och spiskummin

29 apr, 2014
AvRedaktionen
Lammspett med chili och spiskummin.
Eftersom det bor många japaner i Brasilien hittar man asiatiska influenser i köket, vilket förklarar risvinäger och mirin i den här marinaden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter (+ 3 timmars marinering)

Du behöver:

600 g lammfilé (skuren i bitar)

salt

Marinad:

3 tsk spiskumminfrön

8 röda chili (halverade och urkärnade)

4 vitlöksklyftor (skalade)

2 1/2 dl olivolja

3 msk mirin

2 tsk risvinäger

1 tsk torkad oregano

2 tsk salt

Gör så här:

För att göra marinaden: Torrosta spiskumminfröna. tillsätt chili, vitlök och hälften av olivoljan. låt steka på låg värme i ca 5 minuter. häll allt i en matberedare tillsammans med de andra ingredienserna och mixa tills allt har blandats, men ändå har lite bitar kvar. lägg köttet i en skål och häll över marinaden. låt marinera i kylen i 3-4 timmar. Trä köttet på grillspett, krydda dem med salt och grilla medan du vänder spetten kontinuerligt i cirka 7-8 minuter tills köttet är svagt rosa.

Lammspett med chili och spiskummin.
Lammspett med chili och spiskummin.

Av: David Rood
Foto: David Munns

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons