Lammracks med pistagetäcke
- AvRebecca Wictor
Den krämiga och lena pistagen gifter sig fint med det magra och lite söta lammköttet. Servera med potatisgratäng med fänkål och chèvre samt tomatsallad med rödlök och basilika.
4 personer
Tid: 25 minuter
Ingredienser:
8–12 lammracks eller lammkotletter
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 dl blandade färska örter, typ timjan, basilika, rosmarin
1 citron, rivet skal från
salt och peppar
100 g pistagenötter
Blanda olja med finhackad vitlök, örter och citronskal och gnid in racksen med örtmarinaden. Salta och peppra och grilla på utegrillen eller i ugnen på 225° 3 minuter på varje sida. Skala och finhacka pistagenötterna och vänd de grillade racksen i nöthacket. Grilla ytterligare någon minut på varje sida.
Recept: Anna Jonassen Foto: Peter Phillips