Lammburgare med fetaost & hackade oliver
- AvJenny Norberg
Hamburgare på lammfärs med fetaost och hackade oliver. Servera med sallad, bröd och grekisk yoghurt. Godare burgare finns inte! Gammal som ung gillar dem.
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
400 g lammfärs
4 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk eller vatten
1 ägg
1 tsk salt
1 nypa vitpeppar
1–2 msk gul lök, finhackad
1/2 dl hackade svarta oliver
100 g fetaost (smulad)
Gör så här:
Låt ströbröd svälla i mjölk (eller vatten) i 10 minuter. Tillsätt ägg, salt, peppar, lök och lammfärs och blanda till en smidig smet. Rör i oliver och fetaost. Forma till 8 burgare. Stek eller grilla 2–3 minuter på varje sida. Servera med sallad, lätt stekt eller grillat bröd, grekisk yoghurt, röd lök och någon färsk ört.
Servera till: sallad, bröd, grekisk yoghurt, röd lök (skivad), färska örter (t ex timjan)
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips