Kycklingspett med rosmarin och auberginekräm
- AvRedaktionen
Matiga små kycklingspett som blir ännu härligare med en smakrik och kryddig auberginekräm. Trä filéerna på spett, krydda med salt och peppar och stick en rosmarinkvist i filén.
6–8 personer
Du behöver:
12–16 små fina kycklingfiléer
12–16 rosmarinkvistar
olivolja
salt
färskmalen svartpeppar
Auberginekräm:
1 liten aubergine
1 vitlöksklyfta
1 tsk tahini
1 msk citronsaft
1/2 tsk finrivet citronskal
1 dl grekisk yoghurt
2–3 msk olivolja
Gör så här:
Börja med aubergikrämen: Baka auberginen i ugnen på 180° tills den är mjuk, cirka 30 minuter. Halvera den, skrapa ut innanmätet och mixa med vitlök, tahini, citronsaft och -skal samt yoghurt till en slät crème. Smaka av med salt och peppar.
Trä filéerna på spett, krydda med salt och peppar och stick en rosmarinkvist i filén. Grilla dem 3–4 minuter per sida och servera varma med dippen.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft