Kycklingsallad med olivsalsa och senapsvinägrett
Kycklingsalladen når nya smakhöjder med både olivsalsa och senapsvinägrett. Servera med ett gott surdegsbröd.
Kycklingsallad med olivsalsa och senapsvinägrett
Perfekt även som matlåda dagen efter.
4 portioner
Tid: 25 minuter
Du behöver:
2 kycklingbröstfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Sallad med senapsvinägrett:
2 hjärtsallad
50 g rucola
250 g körsbärstomater
1 kruka färsk basilika
1 tsk dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger
½ dl olivolja
Salt och svartpeppar
Olivsalsa:
100 g svarta oliver utan kärnor
75 g semitorkade tomater i olja
1 msk äppelcidervinäger
Salt och svartpeppar
Till servering:
Surdegsbröd
Gör så här:
- Skala och skiva vitlöken tunt. Stek vitlök och kycklingfiléer i olja på medelvärme i 5–6 minuter per sida, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Sallad med senapsvinägrett: Skölj och torka sallad och rucola. Skär hjärtsalladen i grova bitar. Skölj tomaterna och halvera dem. Plocka basilikabladen. Vispa ihop senap, vinäger, olja, salt och peppar i en stor salladsskål. Smaka av. Vänd ner hjärtsallad och rucola.
- Olivsalsa: Hacka oliver och tomater grovt. Blanda med vinäger, salt och peppar i en skål.
- Servering: Skär kycklingen i skivor och lägg ovanpå salladen tillsammans med tomater, basilikablad och olivsalsa. Servera gärna med ett gott bröd.
Foto: Columbus Leth

