Kycklingkuber med lime- och kokostäcke

  • AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Kyckling med smak av lime och chili.

4–6 personer

Tid: 35 minuter + tid i kyl

Låt gärna kycklingen ligga i marinaden så länge som möjligt, gärna över natten i kylskåp.

Du behöver:

4 kycklingfiléer

1 1/2 finhackad chili

1 burk kokosmjölk

1 tsk salt

1/2 tsk peppar

saft och rivet skal av 2 limer

1 tsk råsocker

1 tsk hackad koriander

1 dl kokosflingor

Gör så här:

Gör en marinad på chili, kokosmjölk, salt, peppar, limesaft, rivet limeskal och socker. Skär kycklingfilén i kuber om 3 x 3 cm, lägg dem i marinaden och låt ligga i så länge som möjligt. Ta upp dem och trä dem på spett. Hacka koriandern fint, blanda med kokosflingor och lägg på ett fat. Rulla kycklingspetten i kokosblandningen. Grilla dem i ugnen i 180° i cirka 15–20 minuter beroende på storlek. Vänd gärna spetten efter halva tiden.