Kycklingklubbor med krispig kesosallad
- AvRedaktionen ELLE
Ha lite tålamod och låt kycklingklubborna marinera i två timmar, minst! Smaken blir så mycket godare! Servera tillsammans med en krispig kesosallad med äpple och edamamebönor.
Kycklingklubbor med krispig kesosallad
Smakrik kyckling och knaprig sallad, finger lickin’ good!
4 portioner
Du behöver:
1 msk farinsocker
¼ dl soja
¼ dl olivolja
2 msk limejuice
12 kycklinglår
Krispig sallad med keso:
300 g spetskål
1 äpple
1 avokado
200 g edamamebönor, frysta
½ ekologisk citron
200 g keso
1 knippe färsk dill
Salt och peppar
Gör så här:
- Rör ihop farinsocker, soja, olja och limejuice till en marinad i en stor skål. Klappa kycklinglåren torra och vänd ner dem väl i marinaden. Låt kycklinglåren marinera i kylen i minst 2 timmar.
- Sätt på ugnen på 200° varmluft. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och fördela kycklinglår och marinad i formen. Stek kycklinglåren i ugnen i cirka 25 minuter, tills de är fint gyllene och genomstekta.
- Ansa och skär spetskålen fint. Skölj äpplet och skär det i små tärningar. Skala och skär avokado i små tärningar. Tina de frysta edamamebönorna. Pressa saften av citronen och rör ihop den med keso och finhackad dill i en skål. Krydda med salt och peppar. Vänd kesodressingen tillsammans med alla grönsaker, och servera salladen i en skål tillsammans med de marinerade kycklinglåren.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
