Kycklingburgare med mangodressing
- AvCamilla Biesbjerg Markussen
Här hittar du en riktigt somrig kycklingburgare med både exotisk mangodressing och uppiggande jordgubbssalsa!
Kycklingburgare med mangodressing
En somrig och härlig burgare där jordgubbsalsan överraskar.
4 portioner
Du behöver:
4 kycklingfiléer
1 tsk curry
1 tsk garam masala
Salt och peppar
Olivolja, till stekning
Jordgubbssalsa:
200 g jordgubbar
1 rödlök
1 msk olivolja
1 lime
Salt och peppar
Mangodressing:
4 msk majonnäs
1 ½ msk mangochutney
Salt och peppar
Till servering:
50 g rucola
2 frp mozzarella
4 hamburgerbröd
Gör så här:
- Mangodressing: Blanda majonnäs och mangochutney i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ dressingen i kylen.
- Jordgubbssalsa: Skölj och skär jordgubbarna i skivor eller mindre bitar. Skala och hacka rödlöken grovt. Blanda jordgubbar, rödlök och olja i en skål och smaka av med limesaft, salt och peppar.
- Skär kycklingfiléerna på längden så att det blir 8 tunnare kycklingbitar. Krydda med curry, garam masala, salt och peppar. Stek kycklingen i olja i en grillpanna i ca 4 minuter på vardera sida, eller tills de är genomstekta.
- Servering: Skölj och torka rucolan. Låt mozzarellan rinna av och skär dem i skivor. Värm eller rosta hamburgerbröden. Bred mangodressing på bröden och lägg på ruccola, kyckling, mozzarella och jordgubbssalsa. Servera genast.
Foto: Columbus Leth
