Köttbullar med citron och timjan
- AvLinn Grubbström
Ge köttbullarna nytt liv och smaksätt med citron och timjan. Finhackade pistaschnötter ger fin konsistens.
Köttbullar med citron och timjan
Krydda köttbullarna med friska smaker – jättegott till potatismos.
4 portioner
Du behöver:
1 dl mjölk
½ dl ströbröd
1 gul lök
500 g fläsk- eller kalvfärs
Salt
Nymald svartpeppar
1 ekologisk citron, finrivet skal
6 stjälkar färsk timjan, repad och hackad
20 g skalade pistaschnötter
1 ägg
Smör till stekning
Gör så här:
- Rör ihop mjölk och ströbröd och låt stå i 5 minuter. Skala och grovriv löken. Rör ner lök, färs, salt, peppar, citronskal och timjan i ströbrödsblandningen. Finhacka pistaschnötterna och tillsätt dem till smeten.
- Forma köttbullar av smeten. Stek dem i smör, några i taget, tills de är genomstekta.
Foto: Peter Kam
