Gör egen körsbärsglass

  • AvRedaktionen
Körsbärsglass.
Den här goda körsbärsglassen passar både att göra kulglass och pinnglass av. Rulla den till koner i bakplåtspapper och stick in en pinne och frys.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

6 personer

Tid: 1 timme + tid i frys

Du behöver:

1 kg körsbär

200 g socker (ca 2 1/4 dl)

Glassbas:

3 dl standardmjölk

3 dl vispgrädde

1 vaniljstång, delad på längden

3 äggulor

125 g socker (ca 1 1/2 dl)

Gör så här:

Koka bär och socker tills bären brister och det börjar tjockna. Ta av från värmen och låt blandningen kallna helt. Ta bort kärnorna. Koka försiktigt upp mjölk och grädde i en kastrull. Flytta sedan kastrullen från plattan. Skrapa ur vaniljfröna och lägg dem med stången i mjölkblandningen. Vispa äggulor och socker i en separat bunke till ett vitt skum. Vispa ner äggblandningen lite i taget i mjölkblandningen och ställ tillbaka kastrullen på plattan. Rör om med en träslev tills krämen bildar som en tunn hinna på sleven. Kyl smeten.

Ta bort vaniljstången och häll blandningen i en behållare eller i en glassmaskin. När glassen är som mjukglass blandar du med en spatel ner körsbären. Häll sedan tillbaka allt i glassmaskinen eller i en bunke som du ställer in i frysen.

Körsbärsglass.
Körsbärsglass.

Av: Nicoline Olsen
Foto: Christian Petersen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!