Koreansk råbiff på gyozachips med snabb-kimchi
12 sep, 2025
Catarina König tar råbiffen till en ny nivå med en koreansk twist – och serverar den på gyozachips med snabb-kimchi!
Annons
Koreansk råbiff på gyozachips med snabb-kimchi
Syra, sälta, krispighet, lite smygande hetta och krämighet. Så gott!
Annons
8 stycken
Tid: 30 minuter
Du behöver:
160 g nötinnanlår, ryggbiff, eller oxfilé
½–1 msk finskuren gräslök
3 krm sesamolja
1 tsk japansk ljus soja
Salt
Nymald svartpeppar
Kimchimajonnäs:
1 dl majonnäs
1–2 msk kimchi base/marinad
Snabb-kimchi:
1 dl strimlad kinakål
½–1 msk kimchi base/marinad
½ lime, pressad saft
Friterade gyozablad:
8 gyozablad
Rapsolja till fritering
Topping:
Finskuren gräslök
Rostad lök
Koriander
Vita eller svarta sesamfrön, rostade
Gör så här:
- Hacka köttet fint. Blanda luftigt och försiktigt ihop hacket med sesamolja, gräslök, soja, salt och peppar. Sesamoljan ska inte ta över, så smaka av till lagom mängd. Ställ i kylen.
- Blanda samman ingredienserna till kimchimajonnäsen och lägg i en spritspåse i kylen.
- Strimla kinakålen och blanda med kimchibase. Pressa över lime och lägg i en burk. Låt stå i kylen fram till servering.
- Hetta upp olja i en liten kastrull, ungefär 1 cm, till 165–170 grader. Klipp ev gyozabladen i mindre rundlar, 4–5 cm i diameter, som på bilden. Fritera gyozabladen hastigt tills de blir gyllene på båda sidor. Lägg upp på hushållspapper och salta lätt.
- Servering: Lägg upp råbiff på varje gyozachips. Lägg på snabbkimchi som fått droppa av lite. Ringla över kimchimajonnäs och toppa med rostad lök, sesamfrön och koriander.
Recept och foto: Catarina König
Annons