Kokta rödbetor med ugnsbakad fetaost

  • AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

4 personer, 1 timme

Nyskördade rödbetor med smält feta … vi säger bara mums.

500 g rödbetor

salt

Koka rödbetorna i saltat vatten ca 30 minuter tills de är mjuka. Skölj dem i kallt vatten och skala dem.

Ugnsbakad fetaost:

200 g fetaost

1 tomat (skivad)

1 spansk peppar (tunt skivad)

1 tsk torkad oregano

2 msk olivolja

färsk oregano till dekoration

Sätt ugnen på 200°. Lägg fetaosten på ett -folieark och lägg på tomatskivorna, strö över oregano, chilipeppar och ringla över oljan. Ugnsbaka i 20 minuter tills osten smält -något. Servera med rödbetor och dekorera med en oreganokvist.