Knäcke med skinkröra och honungsbakat fikon
- AvSandra Palmkvist
- AvGitte Heidi Rasmussen
Med ett honungsbakat fikon på toppen blir detta knäcke med skinkröra ett lyxigt tilltugg till fördrinken!
Knäcke med skinkröra och honungsbakat fikon
Skinkröran håller 1–2 dagar i kyl om du vill förbereda.
12 stycken
Tid: 25 minuter
Du behöver:
Honungsbakade fikon:
3 färska fikon
1 ½ tsk honung
½ tsk olivolja
Salt och svartpeppar
Skinkröra:
120 g rökt skinka
1 ½ dl crème fraiche
2 msk fint riven pepparrot + lite till garnering
2 msk hackad gräslök
Salt och svartpeppar
12 små bitar knäckebröd, kex eller fröknäcke
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Dela fikonen i 12 kvartar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och olja. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter så de blir lite mjuka.
- Tärna skinkan i små bitar och rör ihop med resten av ingredienserna, smaka av med salt och peppar.
- Fördela skinkröran på knäckebitarna, toppa med bakat fikon och riv över lite mer pepparrot. Servera direkt.
Foto: Charlotte T Strömwall, Christina Uhlin, Lisa Björner
